top of page

Rødt lys på ballene dine for høyere testosteron?

Rødt lys på ballene dine for høyere testosteron?

Du har sett kanskje memene, lest artiklene, kanskje til og med hørt fra en venn, eller sett det selv på Tucker Carlson - "Rødt lys på ballene dine for høyere testosteron," eller som Carlson refererer til det, "testikkelbruning." Og antagelig har du mange spørsmål. I denne artikkelen prøver vi å avklare noen detaljer om menns helse og bruken av terapeutiske lys.Testosteron er mye mer enn bare muskelmasse. Det påvirker områder som din mentale helse, energinivå, vitalitet, søvn og mye mer

CTS_NASA bruker lysterapi for sårbehandling- astronauter
NASA bruker lysterapi

Kanskje rød lysterapi er noe

du har hørt om gjennom kjæresten din, kona eller folk som Tony Robbins eller Ben Greenfield. Denne modaliteten for kroppsterapi har blitt mainstream takket være atletene i UFC, NFL, PGA og på olympiske team som alle bruker terapeutisk lysterapi som en del av trenings-, restitusjons- og helserutiner. (-1) Det er ikke for ingenting at alle eksperter har brukt denne teknologien i flere tiår – siden NASA begynte å bruke den på midten av 1990-tallet. NASA-forskere så at riftene på hendene deres leget raskere enn vanlig mens astronautene var i verdensrommet. [1] Siden den gang har terapeutiske lys blitt diskutert og gjennomgått i tusenvis av kliniske studier og artikler.


Så hvis du er en mann som opplever lav energi, utholdenhet, foggy brain eller andre symptomer på lavt testosteron, eller bare prøver å forbedre helserutinene dine, les videre for å se hva vitenskapen sier om terapeutisk lysterapi og hvordan du best kan bruke det for å oppnå visse helsemessige fordeler. Hva gjør en mann til en mann?

Det er et komplisert spørsmål, men fra et rent biologisk ståsted,

er svaret er enkelt: hormonet testosteron.

Hver gang temaet om menns helse kommer opp, går samtalen raskt over på potens og testosteron, og for mange kan dette virke som om en manns helse kun handler om de edle delene.

Men testosteronnivået har en mange viktige funksjoner i kroppen til menn, som ikke alltid er det første man tenker på, når ordet testosteron blir nevnt. Og de siste årene har det også blitt gjennomført utrolig mye forskning på menns helse og testosteron.


Å opprettholde sunne testosteron nivåer er viktig av mange grunner, inkludert

det å kunne ha en pen kropp, sunt stoffskifte, seksuell yteevne, bedre sædkvalitet og generelt økt velvære. Testosteron er et anabole kjønns steroidhormon, som hovedsakelig frigjøres i Leydig-cellene. Testosteron er ikke bare et mannlig hormon, kvinner produserer det også i eggstokkene, men av mindre omfang og hjelper med kroppens helse. Menn har omtrent 10 ganger mer testosteron enn kvinner (1)


Testosteron er også et antialdringshormon, noe som betyr at et sunt nivå av testosteron gjennom hele livet kan få deg til å leve lenger (2) Hos menn i alderen 30 år og eldre faller testosteronnivået jevnt med en hastighet på ca. 1 % per år.CTS_lysterapi, kan hjelpe men med optimale nivåer av testosteron
Testosteron er også et hormon som spiller en nøkkelrolle i karbohydrat-, fett- og proteinmetabolismen. Det er derfor det har stor innflytelse på kroppsfett sammensetning og muskelmasse, spesielt hos menn.

Forskning har igjen og igjen vist at testosteronmangel er relatert til ulike metabolske helseproblemer: økt fettmasse (sentral fett), redusert insulin følsomhet og glukosetoleranse som muligens kan føre til metabolsk syndrom, type 2 diabetes og til og med hjerte- og karsykdommer. (3)Visste du at om vinteren kan T-nivået ditt undertrykkes. Rødt lysterapi kan hjelpe

Hvordan opprettholde sunne testosteron nivåer?

Selv om alt dette kan føles ganske skremmende, ikke bekymre deg - det er håp. Det er mulig for deg å bruke tid og krefter på å holde testosteronnivået på et godt nivå.

En manns hormoner vil naturlig avta med alderen, noe som kan føre til tap av muskelmasse, økt fettlagring, svakere knokler og lavere energinivå. Du trenger imidlertid ikke å akseptere det som din skjebne – du kan hjelpe kroppen din litt på vej slik at den kan produsere riktig mengde testosteron, selv når du blir eldre.

For å opprettholde sunne testosteron nivåer, må menn være fysisk aktive og spise godt. Tilstrekkelige mengder med god søvn er også viktig.

Kroppen kan produsere testosteron på egen hånd, men noen ganger trenger den et naturlig løft for å holde nivåene innenfor et sunt nivå. Testosteron tilskudd kan være gunstig for menn som opplever lave testosteron nivåer eller symptomer assosiert med lav T.

Men vi har et enda bedre alternativ enn kosttilskudd – terapeutisk rødt og nær-infrarødt lysterapi.


Flere og flere menn innlemmer terapeutisk lysterapi i dagliglivet for å øke testosteron nivået på en naturlig måte.

De siste årene har det blitt stor fokus på å få undersøkt om terapeutisk lysterapi kan hjelpe menn til å opprettholde et sunt nivå av testosteron. Med et raskt søk etter artikler og studier rundt temaet dukker det opp flere hundre interessante artikler og studier. Men først, her er en rask forklaring på hvordan det fungerer: Terapeutisk lysterapi bruker for det meste rødt eller nær-infrarødt lys for å behandle hud, muskelvev, bein og andre utsatte kroppsdeler for å forbedre celle energien.

Photobiomodulering (PBM), også kjent som lav-nivå laserterapi (LLLT), kan indusere celleproliferasjon og forbedre cellulær energi og ATP-produksjon. Det er en ikke-invasiv metode som bidrar til smertelindring og reduserer betennelse, parallelt med de forbedrede helbredelses- og vevsreparasjons prosessene.


Ved å behandle kroppen med dette spesielle lyset, absorberer den delen av cellene som er "kraftgeneratorer" (mitokondriene) opp fotonene og produserer mer energi. I motsetning til ultrafiolett ( UVA- UVB) og fjern infrarødt lys, produserer terapeutisk lys ingen varme og brenner ikke huden.

Dessuten kan terapeutiske rødt og nær-infrarødt lys også hjelpe kroppen med å bekjempe oksidativt stress. (4) Oksidativt stress er en ubalanse mellom kroppens antioksidanter og frie radikaler. Det kan også redusere inflammatoriske responser i cellene.

Heldigvis trenger terapeutiske røde og nær-infrarøde lys ikke noe komplisert utstyr, noe som betyr at du kan bruke denne terapi form, i ditt eget hjem.


La oss se på terapeutiske røde og nær-infrarøde lysets ulike bruksområder og fordeler.

De mest vanlige områdene som folk bruker terapeutisk lysbehandling på inkluderer:

 • Økt sports prestasjon

 • Fremskynde gjenopprettingen ( post operativt)

 • Fremme optimale testosteron nivåer

 • Øke energinivået

 • Forbedrer blodsirkulasjonen

 • Hjelper hårvekst

 • Bedre hudhelse

 • Forbedrer sårheling øker fibroblastproduksjonen

 • Øker blodsirkulasjonen til ve

 • Reduserer smerte

 • Redusere betennelse i hudceller

 • Rødt lys for å reduserer betennelse

VELG ET TRYGT TERAPEUTISK LYS!

Testiklene befinner seg utenfor kroppen for temperaturregulering. Biologisk fungerer testiklene best ved 35 grader Celsius. Denne differansen er på hele to grader lavere, en den gjennomsnittlige kroppstemperaturen.

Du kan oppleve mer skade enn fordeler hvis du bruker for mye varme under dine behandlinger. Mange typer pærer og lamper som brukes til lysterapi avgir for mye varme til å være trygge for bruk på testiklene. Disse inkluderer:

 • Gløde pærer

 • Varmelamper

 • Ikke kontrollerte røde lysterapi enheter

 • Fjern-infrarøde lamper og utstyr

Pass på å holde deg til LED når du velger utstyr til terapeutisk lysterapi. LED sender ut effektivt terapeutisk lys men uten å avgi varme , og holder vævet på en optimal temperatur. Det er viktig å følge anbefalt behandlingstid fra produsenten, mer er det ikke alltid bedre...

Rød lysterapi som bruker bølgelengder av rødt lys fra 630 til 660 nanometer (nm); og nær-infrarød (NIR), som varierer fra 810 til 855 nm, er det sikreste valget. HVOR DU SKAL ANVENDE TERPEUTISKE LYS FOR BEDRE TESTOSTERONNIVÅ.


Som nevnt tidligere av Tucker Carlson kan lys på ballene dine ha en innvirkning på testosteronnivået ditt, men vi ser også at klinikker tilbyr terapier der de skinner terapeutisk lys på andre deler av kroppen som overkroppen, magen og ryggen.FORBINDELSE MELLOM TINNITUS OG TESTOSTERON

Et annet og veldig spennende tema jeg snublet over i min iver etter å finne gode studier og artikler om terapeutisk lys og mens helse, fant jeg flere meget interessante studier om tinnitus og aldersrelatert hørselstap hvor unormale nivåer av testosteron ble diskutert og i flere artikler og brukt som biomarkør (5) (6)


Tinnitus er en oppfatning av lyder uten ekstern kilde. Omtrent 14 % av den voksne befolkningen lider av vedvarende Tinnitus, og 20 % av de med slike symptomer opplever betydelige plager. (9)


Til tross for utbredelsen og sykeligheten er tinnitus fortsatt et uklart symptom. Hovedsakelig på grunn av lidelsens subjektive natur og vår mangel på kunnskap om dens patofysiologi, har behandling av tinnitus vært begrenset, kontroversiell og ganske ofte mislykket.


Spesielt farmakologisk behandling av tinnitus har vist seg å være en vanskelig oppgave, selv mange substanser er studert for å finne effekter på Tinitus, er effekten liten, eller ingen.

TINNITUS OG TERAPEUTISK LYS

En spennende studie om tinnitus og terapeutisk lysterapi ble utført i 2016 med 46 pasienter.

Totalt ble pasientene som opplevde bilateral subjektiv tinnitus valgt for denne studien. Laser og LED 810nm, og placebo behandling ble brukt på pasientene. Det var 15 pasienter hver i laser- og placebo gruppene og 16 pasienter i 810 nm LED-gruppen. -PBM ble brukt i 10 dager, én gang per dag.

Resultater: Det var statistisk signifikante forskjeller i laser- og 810 nm-gruppene, men ingen forskjell i placebogruppen.

Konklusjoner: Både laseren og 810 nm var effektive for behandling av subjektiv tinnitus. (7) (8)

For å konkludere: Terapeutisk lys- og PBM-terapi kan gi betydelige fordeler ved behandling av tinnitus.


Tinnitus og migrene kan forekomme samtidig. Personer med migrene ser ut til å ha større sannsynlighet for å ha tinnitus, og personer med tinnitus rapporterer ofte om migrene og andre hodepine lidelser. Tinnitus i seg selv kan være et symptom på migrene hvis en person opplever øresus som en midlertidig aura.


Leger forstår ikke helt forholdet mellom tinnitus og migrene. Forskning på disse nevrologiske tilstandene pågår.


I mellomtiden kan noen oppleve at effektiv behandling eller behandling av migrene hjelper til med å redusere tinnitussymptomer eller forbedre livskvaliteten deres, og det er derfor vi ser en rask vekst i mennesker som bruker grønt terapeutisk lys for å hjelpe både migrene og tinnitus. Harvard School of Medicine presenterte en studie i 2016 av Dr. Rami Burstein som tydelig viste hvordan grønt terapeutisk lys kan hjelpe mot migrene. (8) Uventet fant forskerne at grønt lys reduserte smerte med omtrent 20 prosent.


En holostisk livsstil vil på sikt ha optimal effekt på menns helse, men utover å spise sunt, være aktiv og ha god søvnkvalitet, sett av tid til terapeutisk lysterapi i hverdagen, for bedre energi, mindre smerter og et bedre sexlivet.Hvis du bestemmer deg for å investere i et terapeutisk lysterapiprodukt etter å ha lest artikkelen, ønsker vi å tilby deg en rabattkode, som gir deg 10 % på våre terapeutiske lysterapi. KODE: MANN


Ha en lysende dag

Anita N

Comentarios


bottom of page