top of page

Lysterapi Kan Hjelpe Solskadet Hud

Hvis huden din er skadet av solen, kan det hende du har gitt opp fordi den ikke kan reverseres, men det er ikke nødvendigvis sant. Rødt lysterapi er en av de mest effektive behandlingene for å forynge sunn hud, og gjenopprette den til sin strålende, spenstige, faste og ungdommelige tilstand. I denne artikkelen snakker vi om hvordan du reparerer skadet hud med et terapeutisk lys.

Red Light hudpleie kan brukes alene, eller som en del av en helhetlig helbredende tilnærming som støtter hudhelsen på cellenivå. I tillegg til noen gode livsstilsvalg, kan det være hemmeligheten å gjenvinne og opprettholde en ung hud.Etter sommeren kan du være du går inn i høsten med noen solskader. Ingen liker solbrenthet eller flassende hud. All ekstra UVA/UVB-eksponering kan ha utfordret din freshe og glødende hud. Her er noen måter å gjenopprette, kurere og reversere solskadene etter sommeren.

Hva skjer under den synlige hudskaden.

Hvis huden din er skadet, vil du antagelig ha den reparert, og du vil sannsynligvis at det skal skje raskt. Men å gjenopprette og opprettholde sunn hud er ingen rask løsning, og det er ikke kun en skjønnhets ting. Det er et spørsmål om din generelle helse. Huden er det største og et veldig viktig organ i kroppen din, og er din første forsvarslinje mot patogener. Det spiller også en viktig rolle i å hjelpe kroppen din, med å beholde nødvendig væske.


Når det ytterste laget av huden (kjent som hudbarrieren) er skadet, svekkes det og blir mer sårbart for ytterligere skade. Hvis du allerede har feid bort en solbrenthet som en "engangsting", tenk om igjen. Dypt under den røde huden har UV-stråler forårsaket skade på hudceller, noe som har gjort dem dårligere i stand til å utføre sine normale funksjoner.


Hver del av kroppen er sammenkoblet. Hudskade kan føre til overflødig fuktighetstap eller bakteriell infiltrasjon, noe som kan påvirke organenes evne til å gjøre jobben sin. Dermed er det ikke bare huden som kan ta skade av for mye koz i sola. Hele kroppen din kan til en viss grad være påvirket. Kanskje husker du hvordan huden var brennvarm om kvelden og natten etter for mye sol? eller kanskje du var veldig trett eller kald? Alle disse er symtomer på reaksjoner i kroppen av for mye UVA/UVA stråler.

La oss kikke nærmere på årsakene til hudskader, slik at du kan ta noen skritt for å unngå gjentakelse, og før du går videre til bruken av spesifikke teknikker for å reversere skaden.


Hvordan vet du at du har hudskade?

Hudskade kan oppstå på flere måter. Solen er først og fremst ansvarlig,

men det er ikke den eneste.

Andre potensielle kilder til ulike typer hudskader inkluderer irritasjon fra klor i bassenger, husholdningsprodukter eller skjønnhetsprodukter, som alle kan forårsake svie, tørrhet, kløe, rødhet og/eller utslett. Generelt er det tilstrekkelig å unngå slike situasjoner eller produkter for å stimulere helbredelse.

Huden kan også lide skade ved for dårlig ernæring; spesifikt et bearbeidet kosthold med høyt sukker og kunstige ingredienser. Denne typen diett kan føre til kronisk underernærte celler, som deretter prioriterer overlevelse, fremfor andre funksjoner som replikering eller selvreparasjon.


Røyking, overdreven bruk av rusmidler, søvnmangel og kronisk stress kan også forårsake hudskader. Disse skadene har en tendens til å øke over tid, slik at de kanskje først blir synlige før om flere år.

Du vet at huden din har blitt skadet når...Du har blitt brun

I små mengder er sollys gunstig; for eksempel er det avgjørende for å øke produksjonen av vitamin D. Kroppen vet imidlertid når den har fått nok sol, og den reagerer ved å øke produksjonen av et pigment som heter melanin. Hos personer med lys hud kan dette være innen 5 til 10 minutter eksponert i solen uten beskyttelse. For personer med svært mørk hud øker produksjonen av melanin etter 45 til 60 minutter.

Funksjonen til melanin er å gjøre huden mørkere for å redusere absorpsjonen av skadelige ultrafiolette (UV) stråler. Men melanin kan ikke gjøre mye for å beskytte kroppen din mot UV-stråler. Det er ikke en strek nok barriere for å blokkere alle UV-stråler; de som kommer gjennom (eller kom gjennom før kroppen økte melaninproduksjonen) kan skade arvestoffet i hudcellene. Dette gir økt risiko for å utvikle karsinom, melanom og andre typer hudkreft.Du har blitt solbrendt

Mens den smertefulle rødheten av solbrenthet i de fleste tilfeller kan repareres i løpet av en uke eller to, er skaden på huden varig. De langsiktige effektene av gjentatt solbrenthet inkluderer for tidlig rynker og solflekker (også kjent som aldersflekker), som dannes etter at UV-stråling skader det strukturelle kollagenet som støtter huden, og fører til unormal melaninproduksjon.

Aldersflekker, som dannes etter UV-stråling, er direkte skader på det strukturelle kollagenet som støtter huden, er et resultat av unormal melaninproduksjon.

Betennelse kan være den største fiende når du har å gjøre med solbrenthet. Hvis det oppstår en hevelse i området for solskaden, kan dette føre til langvarige solskader og provosere frem andre hudsykdommer. Photonic Lighst P-Pen Green, har vist meget gode effekter på aldersflekker og hud reaksjoner etter for mye sol, f.eks rosacea, som blir forværret av for mye sol.

Er det mulig å reversere skaden på huden?

I mange tilfeller er svaret ja: Hudskader kan reverseres med en helhetlig tilnærming. Dette betyr ikke bare å stole på lokale behandlinger som oljer eller kremer, men det gjelder å støtte kroppen helt ned på cellenivå.

Kroppen har en bemerkelsesverdig kapasitet til å helbrede seg selv, men denne prosessen må støttes – eller i det minste ikke forstyrres.

Du vil lykkes mest med å støtte huden din fra innsiden og ut ved å bruke en rekke terapier og tilnærminger.
Tilfør Lysterapi til Din Hudpleierutine

Rødt lysterapi er en smertefri og naturlig tilnærming som har røtter i eldgammel solterapi. Men i motsetning til naturlig sollys, som utsetter huden for UV-lys, bruker rødlysterapi kun bølgelengdene av lys som er mye studert og som er kjent for å stimulere positive biologiske prosesser i kroppen. Faktisk fikk den Danske lege Niels Ryberg Finsen, allerede i 1903 Nobels prisen i medisin, for sine resultater av forskning på Lupus og andre hudsykdommer, ved bruk av rødt lys.

En av de viktigste måtene rødt lys kan helbrede hudskader på er gjennom den revitaliserende cellulære aktiviteten. Utmattede celler fungerer ikke som de skal, noe som betyr at de ikke kan gjøre jobben sin med full kapasitet.

Nærmere bestemt produserer ikke energigeneratorene inne i cellene, kjent som mitokondrier, nok drivstoff til at cellene kan fungere i toppform. Det er en tilstand kjent som mitokondriell dysfunksjon, og har vært assosiert med akselerasjon av aldring, muskelsvikt og til og med nevrodegenerative sykdommer i hjernen.


Hvordan kan teraputisk lys hjelpe?

Menneskekroppen reagerer veldig på lys. Alt lys er fordelaktig på en eller annen måte (inkludert UV-lys), men for mye kan være skadelig. Rødt lys og nær infrarødt lys (NIR) er et unntak, støttet av tusenvis av uavhengige studier.

Rødlysterapi går ut på å belyse rødt og/eller NIR-lys på kroppen for å stimulere biologiske prosesser. Disse bølgelengdene, som er en del av et spesifikt "terapeutisk vindu", inkluderer røde bølgelengder mellom 630 og 660 nanometer (nm) og NIR-bølgelengder mellom 810 nm og 850 nm.

Når røde og NIR-fotoner absorberes i huden, og samhandler de med de mitokondrielle lysfølsomme kromoforene. Dette stimulerer mitokondriene til å omdanne glukose til adenosintrifosfat (ATP), som er drivstoffet som cellene trenger for å gjøre jobben sin, reparere seg selv, migrere og replikere. Dermed virker rødt lys som et stimulerende middel for cellene, men ikke på en koffeinholdig måte, som har en midlertidig effekt.


Organismenes systemer er direkte avhengige av hverandre, derfor vil det å stimulere funksjoner i ett system, også stimulere funksjoner i andre systemer. Hvis du for eksempel øker funksjonen til cellene i lymfesystemet, øker du også funksjonen til hudceller som nå har fått "søppeltjenesten" gjenopprettet, og de er ikke lenger belastet av oppbygd avfall og giftstoffer.

Når det gjelder hvordan rødt lys spesifikt hjelper huden, er ved å stimulere optimal cellefunksjon, reduserer betennelse og stimulerer sirkulasjonen og produksjonen av kollagen/elastin, som er 3 nøkkelkomponenter i sunn hud.Hvordan Reparerer Teraputisk Rødt Lys Solskader?

Teraputisk Rødt og NIR bruker en spesifikk bølgelengde av rødt og nær infrarødt lys for å aktivere kroppens naturlige helbredelsesprosess. Det øker også kroppens produksjon av kollagen og elastin, som hjelper til med å reparere solskader og andre hudproblemer som arrdannelse og hyperpigmentering. Det øker også kroppens naturlige immunrespons for å hjelpe Clearway med døde celler og reparere skader. Øker kollagenproduksjonen for en jevn og fast hud, samt bidrar til å forbedre utseendet med mindre fine linjer og rynker.
Teraputisk Rødt og Nær-infrarødt lys produserer ikke kun mer kollagen, den beskytter også det eksisterende kollagen nivået, og hjelper huden med å beholde sin elastisitet.Fordeler med Teraputisk Lys for Solskader

Vanlige behandlinger for solskader inkluderer kjemisk peeling og aktive kremer, serumer og geler. Dette kan imidlertid provosere reaksjoner hos personer med sensitiv hud, også topiske behandlinger som retinol, en vanlig OTC-løsning for rynker, øker hudens følsomhet for sollys. I tillegg, mens de kjemiske peelingen er trygge, kan de ofte smertefulle, og utløser en kjemisk skrubb føring av det øvre laget av huden, og etterlater ofte huden følsom og motagelig, helt til den er gjenoppdannet.


Hensikten med disse behandlingene er å øke cellefornyelsen er en del av årsaken til hudfølsomheten til effektsensoren og provosere frem følsomhet. Rødt lysterapi aktiverer imidlertid kroppens naturlige prosess for å øke kollagenproduksjonen og vevsskader. Rødt lysterapi har ingen "ventetid" og effekten er instant, samt ingen skadelige bivirkninger.RØDT LYSTERAPI KAN FORBEREDE DEG FOR SOLEKSPONERING.

Du har kanskje lagt merke til at tidlig morgensol har mye varmere toner enn middagslys. Dette er fordi sollyset må reise videre gjennom jordens atmosfære for å nå overflaten. Blått og UV-lys, med kortere bølgelengder, er spredt i alle retninger, mens lys i det røde og nær infrarøde området er i stand til å trenge inn i atmosfæren lettere.


Denne tidlige morgendosen av nær-infrarødt lys, ifølge noen forskere, kan dette spille en viktig evolusjonær rolle i å forberede huden for mer skadelig soleksponering midt på dagen.

Det er økende bevis for at rødt lysterapi kan ha en prekondisjonerende effekt på en rekke funksjoner. Å gi lys behandling forebyggende og før "taumer" kan hjelpe med en rekke problemer, inkludert smertelindring og postkirurgisk helbredelse eller medisinsk prosedyre, og atletisk ytelse. Forbehandlingseffekten på huden før soleksponering er kjent som fotoforebygging. Photizo Blush og Photizo Skin Care har vist sin effekt på å fremme sunn hud og reparasjon av sår.

I en studie fra 2008 ble 13 deltakere forhåndsbehandlet med rødt lys ved 660 nm bølgelengde på ett lår før UV-eksponering av begge lårene. De behandlede områdene hadde betydelig redusert erytem (rødhet) sammenlignet med den ubehandlede siden. Forskerne observerte en SPF-15-lignende beskyttende effekt samt redusert postinflammatorisk hyperpigmentering.Konklusjon: Grunning eller priming av huden med rødt og nær-infrarødt lys, har vist seg å være en god beskyttelse for huden , og på en sunn måte. Og den enda mer spennende delen av å bruke lys som et helbredende verktøy, er at du gir deg selv «lys næring», fotoner hjelper kroppen din fra innsiden og ut, eller for å være mer korrekt, fra celle til celle, det stimulerere og hjelper ditt eget nettverk av byggere, for å holde cellene dine sunne, glade og sterke.

Og selvfølgelig er det viktig å bruke en god bredspektret solkrem eller UV-klær når du planlegger å være ute i solen.FORTSETTELSE FØLGER!Comments


bottom of page